Wentzel hytta

Jeg har bestemt meg for å skrive ned alle turene vi går til forskjellige DNT hytter. Vi starter med de kortreiste hyttene. Etterhvert blir det nok lengre turer. Vi skal nok få det til. Det finnes 500 DNT hytter i Norge, så det er nok å ta av. Som sagt, vi starter med de kortreiste. Da min eldste datter og hennes samboer kom og lurte på om vi ville være med på tur opp Vardåsen slalom bakke, var det ikke nei i min munn. Jeg fortalte henne da at jeg skulle blogge om DNT hytter. Hun fortalte da at på jobben hennes snakket de om at folk nå kunne kjøpe et klippekort til 2500 kroner, med 10 klipp. For hver hytte man var på, ble det klippet et klipp på klippekortet. Det som nå hadde skjedd, var at det var så mange som hadde kjøpt klippekort, at det var ikke nok hytter til alle menneskene. Hun spurte meg om ikke vi på min jobb hadde snakket om det. Jeg har ikke hørt at noen på min jobb har snakket om det. Jeg måtte google det på nettet. Jeg fant ikke noe om noe klippekort på DNT hytter. Det eneste klippekort jeg fant, var LOT, Larvik og omegn turlag. De delte ut klippekort. Da klippet man, hver gang man kom til en topp, eller en hytte. Etter nitti klipp, vant man 900 kroner. Så jeg er usikker på det klippekortet til DNT. Hvis det er noen som vet noe om det, så kan du skrive i kommentarfeltet om det. På toppen av slalom bakken på Vardåsen, ligger en DNT hytte. Der ligger Wenzel hytta. Wentzel hytta ble bygd av Gustav Wentzel. Han var en kunstner, og var gift med en forfatter. De brukte hytta mye, og hadde kunstnervennene sine ofte på besøk på hytta.

Så skjedde det et innbrudd på hytta, og det ble gjort herværk inne i hytta. Det var så alvorlig, at de ikke klarte å ha hytta lenger. De solgte hytta for 2000 kroner. Asker turlag har drevet hytta siden 1965. Det har også vært en speiderhytte for kommunens speidere. Min mann har vært speiderleder. Han har fortalt at de var endel på hytta, men at de ofte kom til oppbrutt dør, og at det var gjort herværk inne i hytta. De prøvde å ikke låse døra, så de ikke skulle ødelegge døra. Allikevel var det gjort herværk inne i hytta. Speiderne dro dit sjeldnere og sjeldnere. Nå er det Asker turlag og DNT som driver hytta.

Da vi skulle gå tur opp slalom bakken, hadde vi med oss nabohunden Ghost, som fotomodell til bildene mine. Det som var litt rart, var at det sto to biler oppe i slalom bakken da vi kom. Vi begynte å gå oppover. Det er en ganske bratt bakke opp, men jeg syns det er mye bedre å gå opp enn ned. Heldigvis fant vi en fin vei opp på kanten av bakken. Den veien ville jeg gå ned igjen også. Bedre å gå langs kanten enn midt i bakken. Skulle ikke trodd at jeg har gått Besseggen, men det har jeg, to ganger. Sist med tvillingene, da de var 9 år. Så denne nedover bakken er egentlig ingenting. Det er en fin tur å gå med barn. Vi gikk denne turen med fire barn, det gikk helt fint.

Utsikten fra toppen er nydelig. Da vi kom opp, forstod vi hvorfor det sto biler i slalom bakken. Det var noen som arbeidet på hytta den dagen. Vi gikk opp til hytta og snek oss til et bilde av Ghost og hytta. Jeg hadde egentlig tenkt at han skulle stå foran utgangsdøra, men det ble det ikke noe av, da døra sto åpen.

De som arbeidet på hytta den dagen, holdt også på å lage en gapahuk ved siden av hytta. Så nå har det kommet 4 sengeplasser på hemsen i hytta, og så kommer det gapahuk med plass til mange. Stedet kan da leies til friluftsarrengament. Det er en grei vei å gå dit på. Det går også en litt lettere tursti til høyre litt mot Gullhella stasjon , eller til venstre hvis du kommer fra Gullhella stasjon. Da går du bare ned mot slalom bakken fra toppen av Vardåsen. Jeg håper det blir en fin hytte å leie ut for DNT, og at hytta får stå i fred, uten at folk bryter opp døra og driver herværk inne.

En kommentar om “Wentzel hytta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s